Vis
15 min
15 min
Kabeljauwburger met zelfgemaakte tartaar saus

Deze kabeljauwburger voor twee, geserveerd met verse, zelfgemaakte tartaarsaus, is perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd. De tartaarsaus voegt een romige en frisse toets toe die uitstekend past bij de delicate smaak van de vis.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kabeljouwfilet2 stuks
- Olijfolie
- Citroensap
- Paprikapoeder
- Hamburgerbroodjes2 stuks
- Rode ui1 plakjes
- Tomaat, in plakjes0.5 stuks
- Bloem0.25 kopje
- Ei0.5 stuks
- Panko0.5 kopje
- Mayonaise0.5 kopje
- Dille, fijngesneden1 eetlepel
- Augurk1 stuks
- Kappertjes1 theelepel
- Zout en Peper naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1In een kleine kom, combineer de mayonaise, dille, gehakte augurk, kappertjes, en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast om de smaken te laten mengen terwijl je de burgers bereidt.
- 2Kruid de kabeljauwfilets met zout, peper, paprikapoeder en besprenkel ze met citroensap.
- 3Zet de bloem, losgeklopt ei en panko in drie aparte ondiepe kommen.
- 4Haal de filets eerst door de bloem, daarna door het ei, en als laatste door de panko.
- 5Verhit de olie of boter in een pan en bak de filets tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
- 6Rooster de broodjes lichtjes indien gewenst.
- 7Smeer de onderkant van elk broodje in met de tartaarsaus.
- 8Plaats er een slablad op, gevolgd door tomaat en rode ui.
- 9Leg de gebakken kabeljauwfilet bovenop de groenten.
- 10Voeg eventueel meer tartaarsaus toe bovenop de vis.
- 11Plaats de bovenkant van de broodjes op de burgers en serveer onmiddellijk.
Deze kabeljauwburger voor twee, geserveerd met verse, zelfgemaakte tartaarsaus, is perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd. De tartaarsaus voegt een romige en frisse toets toe die uitstekend past bij de delicate smaak van de vis.
