Vis
15 min
15 min

Kabeljauwburger met zelfgemaakte tartaar saus

Deze kabeljauwburger voor twee, geserveerd met verse, zelfgemaakte tartaarsaus, is perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd. De tartaarsaus voegt een romige en frisse toets toe die uitstekend past bij de delicate smaak van de vis.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kabeljouwfilet
      stuks
    • Olijfolie
    • Citroensap
    • Paprikapoeder
    • Hamburgerbroodjes
      stuks
    • Rode ui
      plakjes
    • Tomaat, in plakjes
      0.5 stuks
    • Bloem
      0.25 kopje
    • Ei
      0.5 stuks
    • Panko
      0.5 kopje
    • Mayonaise
      0.5 kopje
    • Dille, fijngesneden
      eetlepel
    • Augurk
      stuks
    • Kappertjes
      theelepel
    • Zout en Peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      In een kleine kom, combineer de mayonaise, dille, gehakte augurk, kappertjes, en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast om de smaken te laten mengen terwijl je de burgers bereidt.
    • 2
      Kruid de kabeljauwfilets met zout, peper, paprikapoeder en besprenkel ze met citroensap.
    • 3
      Zet de bloem, losgeklopt ei en panko in drie aparte ondiepe kommen.
    • 4
      Haal de filets eerst door de bloem, daarna door het ei, en als laatste door de panko.
    • 5
      Verhit de olie of boter in een pan en bak de filets tot ze goudbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
    • 6
      Rooster de broodjes lichtjes indien gewenst.
    • 7
      Smeer de onderkant van elk broodje in met de tartaarsaus.
    • 8
      Plaats er een slablad op, gevolgd door tomaat en rode ui.
    • 9
      Leg de gebakken kabeljauwfilet bovenop de groenten.
    • 10
      Voeg eventueel meer tartaarsaus toe bovenop de vis.
    • 11
      Plaats de bovenkant van de broodjes op de burgers en serveer onmiddellijk.

Deze kabeljauwburger voor twee, geserveerd met verse, zelfgemaakte tartaarsaus, is perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd. De tartaarsaus voegt een romige en frisse toets toe die uitstekend past bij de delicate smaak van de vis.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten