Roerbak
10 min
20 min

Snelle Zoete Aardappel en Prei Roerbak

Deze snelle roerbakschotel combineert de zoete en hartige smaken van zoete aardappel met prei en kastanjechampignons. Het gerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar ook voedzaam en licht. Perfect als hoofdbestanddeel van een doordeweekse maaltijd, zonder vlees en klaar in slechts 30 minuten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zoete aardappel
      stuks
    • Prei
      stuks
    • Kastanje champignon
      250 gram
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Limoensap
      eetlepel
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
    • 2
      Snijd de prei in dunne ringen en de kastanjechampignons in plakjes.
    • 3
      Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook toe. Bak deze kort, totdat ze lichtbruin zijn.
    • 4
      Voeg de zoete aardappelblokjes toe aan de pan en bak deze ongeveer 10 minuten totdat ze bijna gaar zijn.
    • 5
      Voeg de prei en champignons toe en roerbak nog 5 minuten.
    • 6
      Giet de sojasaus en limoensap erbij en meng goed. Bak nog 5 minuten totdat alles goed verwarmd is.
    • 7
      Serveer direct als een smaakvol en voedzaam diner.
2025 © Eerlijk Eten