Stoofschotel
10 min
20 min

Italiaanse Worst met Wortelstoof

Geniet van een heerlijke Italiaanse maaltijd met kalfsworsten, sappige wortelen en een rijke tomatensaus. Deze stoofschotel is snel te maken en zit boordevol smaak en textuur, perfect voor een gezellig diner zonder gedoe.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kalfsworst
      stuks
    • Wortelen
      stuks
    • Ui
      stuk
    • Tomatenblokjes
      400 gram
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Basilicum
      blaadjes
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien en gehakte knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 2
      Voeg de kalfsworsten toe en bak ze rondom bruin. Haal ze uit de pan en leg opzij.
    • 3
      Snijd de wortelen in dunne plakjes en voeg ze toe aan de pan. Kook tot ze licht goudbruin zijn.
    • 4
      Voeg dan de tomatenblokjes, zout en peper toe. Laat het geheel sudderen gedurende ongeveer 10 minuten.
    • 5
      Plaats de kalfsworsten terug in de pan bij de saus en laat dit nog 5 minuten sudderen.
    • 6
      Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer warm.
2025 © Eerlijk Eten