Pasta
10 min
20 min
Romige Tortellini Met Geroosterde Wortelen

Dit gerecht combineert de romige textuur van kaasgevulde tortellini met de zoete smaak van geroosterde wortelen. Met de toevoeging van kalfsworst en een lichte tomatensaus is dit een verrukkelijke maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel kan staan. Perfect voor een doordeweekse avond als je in de stemming bent voor iets Italiaans.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Tortellini300 gram
- Wortelen4 stuks
- Kalfsworst2 stuks
- Tomatenblokjes400 gram
- Ui1 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie2 eetlepels
- Parmezaanse kaas50 gram
- Peper en zout1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de wortelen, snijd ze in dunne reepjes, meng met een eetlepel olijfolie, peper en zout. Rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
- 2Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking en giet af.
- 3Verwarm de resterende olijfolie in een grote pan, voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn. Voeg de in stukjes gesneden kalfsworst toe en bak tot ze goudbruin zijn.
- 4Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan, laat het geheel sudderen gedurende 5 minuten. Voeg de geroosterde wortelen toe aan de saus en meng goed door.
- 5Voeg de tortellini toe aan de pan, meng alles voorzichtig door elkaar en verwarm nog 2 minuten. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.