Pasta
10 min
20 min

Romige Tortellini Met Geroosterde Wortelen

Dit gerecht combineert de romige textuur van kaasgevulde tortellini met de zoete smaak van geroosterde wortelen. Met de toevoeging van kalfsworst en een lichte tomatensaus is dit een verrukkelijke maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel kan staan. Perfect voor een doordeweekse avond als je in de stemming bent voor iets Italiaans.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Tortellini
      300 gram
    • Wortelen
      stuks
    • Kalfsworst
      stuks
    • Tomatenblokjes
      400 gram
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Peper en zout
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de wortelen, snijd ze in dunne reepjes, meng met een eetlepel olijfolie, peper en zout. Rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
    • 2
      Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking en giet af.
    • 3
      Verwarm de resterende olijfolie in een grote pan, voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe. Bak tot ze zacht zijn. Voeg de in stukjes gesneden kalfsworst toe en bak tot ze goudbruin zijn.
    • 4
      Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan, laat het geheel sudderen gedurende 5 minuten. Voeg de geroosterde wortelen toe aan de saus en meng goed door.
    • 5
      Voeg de tortellini toe aan de pan, meng alles voorzichtig door elkaar en verwarm nog 2 minuten. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
2025 © Eerlijk Eten