Personen
-
+
Gebakken kabeljauw met Japanse omelet en witte rijst
Ingrediënten
- Kabeljauwfilet1 stuks
- Sojasaus1 theelepel
- Japanse zoete rijstwijn (mirin)0.75 theelepel
- Sesamolie0.25 theelepel
- Zonnebloemolie1 eetlepel
- Ei1.5 stuks
- Witte rijst75 g
- Water100 ml
- Lente-ui, fijngehakte stengel1 stuks
- Suikersnufje
- Zoutsnufje
- Zwarte pepersnufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Spoel de rijst goed onder koud water tot het spoelwater helder is.
- 2Kook de rijst met 200 milliliter water op laag vuur met de deksel op de pan.
- 3Laat na het koken nog 10 minuten staan zonder deksel te openen. Roer de rijst daarna voorzichtig los met een houten lepel of vork.
- 4Verhit een eetlepel olie in een koekenpan.
- 5Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze licht met peper.
- 6Bak de vis op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin (ongeveer 2–3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte).
- 7Voeg de sojasaus, mirin en sesamolie toe in de laatste minuut van het bakken en schep dit mengsel over de vis zodat het licht karamelliseert.
- 8Klop de eieren los met sojasaus, mirin, suiker en zout.
- 9Verhit een beetje olie in een kleine koekenpan.
- 10Giet een dun laagje ei in de pan, laat dit bijna helemaal stollen, en rol het voorzichtig op. Herhaal dit tot het ei op is.
- 11Snijd de omelet in brede repen of scheur lichtjes zoals op de foto.
- 12Schep de rijst in een diepe kom of bord. Verdeel de omelet erover en leg de gebakken kabeljauw erop.
- 13Lepel wat van de baksaus over de vis en bestrooi deze met fijngehakte lente-ui.
- 14Eet smakelijk! Serveer met: • Wat ingemaakte groenten of komkommer • Groene thee of een glas water met een schijfje limoen