Wraps
15 min
10 min

Wraps met rundermerguez, pittige tomatensalsa en sla

Deze wraps met rundermerguez, pittige tomatensalsa en knapperige sla zijn perfect als snelle lunch of smaakvolle snack. Ze combineren het kruidige van de worstjes met de frisheid van een zelfgemaakte salsa en wat crunch van sla.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Wraps met rundermerguez, pittige tomatensalsa en sla

    Ingrediënten

    • Tortillawrap
      stuks
    • Rundermerguez worstjes
      stuks
    • IJsbergsla, fijngesneden
      0.5 stuks
    • Tomaten, in blokjes gesneden
      stuks
    • Rode chilipeper, fijngehakt
      0.5 stuks
    • Sjalot, fijn gesnipperd
      0.5 stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      0.5 teentje
    • Limoen
      0.25 stuks
    • Olijfolie
      0.5 eetlepel
    • Zout
      snufje
    • Koriander, fijngehakt
      g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng in een kom de tomaten, chilipeper, sjalot, knoflook, limoensap, olijfolie en koriander (of peterselie) om de pittige tomatensalsa te maken.
    • 2
      Voeg een snufje zout toe en laat de salsa even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.
    • 3
      Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rundermerguez in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin, draai deze regelmatig om.
    • 4
      Verwarm de tortilla’s kort in een droge pan of magnetron zodat ze soepel worden.
    • 5
      Beleg elke wrap met een handje sla en twee gebakken worstjes en schep er wat van de pittige tomatensalsa over.
    • 6
      Vouw de wrap dicht en serveer direct.
    • 7
      Eet smakelijk! Wil je er nog een extra sausje bij, zoals een frisse yoghurt-knoflooksaus of een likje harissa? Dat past hier perfect bij!
2025 © Eerlijk Eten