Ovenschotel
10 min
20 min
Smeuïge Tomaten-Gehaktschotel Met Zure Room

Deze eenvoudige tomaten-gehaktschotel met zure room is perfect voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. De smaken van verse groenten en mals gehakt worden gecombineerd met een romige topping van zure room. Dit gerecht is geïnspireerd op de Mediterrane keuken en biedt een voedzame en bevredigende maaltijd.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Gehakt400 gram
- Tomaat4 stuks
- Rode ui1 stuk
- Paprika1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Zure room200 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Zout1 theelepel
- Peper1 theelepel
- Basilicum1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul.
- 3Voeg de fijngehakte rode ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
- 4Snijd de tomaten en paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Kook enkele minuten.
- 5Breng op smaak met zout, peper en basilicum en roer goed door.
- 6Doe het mengsel in een ovenschaal en verspreid de zure room erbovenop.
- 7Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten.