Ovenschotel
10 min
20 min

Smeuïge Tomaten-Gehaktschotel Met Zure Room

Deze eenvoudige tomaten-gehaktschotel met zure room is perfect voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. De smaken van verse groenten en mals gehakt worden gecombineerd met een romige topping van zure room. Dit gerecht is geïnspireerd op de Mediterrane keuken en biedt een voedzame en bevredigende maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gehakt
      400 gram
    • Tomaat
      stuks
    • Rode ui
      stuk
    • Paprika
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Zure room
      200 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel
    • Basilicum
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul.
    • 3
      Voeg de fijngehakte rode ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 4
      Snijd de tomaten en paprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Kook enkele minuten.
    • 5
      Breng op smaak met zout, peper en basilicum en roer goed door.
    • 6
      Doe het mengsel in een ovenschaal en verspreid de zure room erbovenop.
    • 7
      Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten.
2025 © Eerlijk Eten