Burger
15 min
15 min

Luxe Kalfsvlees Hamburger met Goudse Kaas

Kalfsvlees staat bekend om zijn delicate, milde smaak en fijne textuur, waardoor het een luxe alternatief vormt voor traditionele rundvleesburgers. Dit is een eenvoudig recept voor een klassieke kalfsvleesburger.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kalfshamburger
      stuks
    • Hamburgerbroodje
      stuks
    • Olijfolie of boter
    • Zout en peper naar smaak
    • Topping naar keuze: Plakjes kaas (bijvoorbeeld Zwitserse of Goudse) Verse sla Plakjes tomaat Rode ui, in dunne ringen gesneden Augurken Mayonaise, mosterd, ketchup of andere sauzen

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm je grill of koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk licht met olijfolie of een beetje boter om aanbakken te voorkomen.
    • 2
      Bestrooi de kalfsvleesburgers aan beide kanten licht met zout en peper. Dit helpt om de natuurlijke smaken van het kalfsvlees te versterken.
    • 3
      Leg de burgers op de hete grill of in de koekenpan. Bak ze ongeveer 3-4 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn en de gewenste gaarheid hebben bereikt. Draai ze slechts één keer om tijdens het koken.
    • 4
      Als je kaas op je burger wilt, leg dan een plakje kaas op de burgers tijdens de laatste minuut van het koken om het te laten smelten.
    • 5
      Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze licht op de grill of in een droge koekenpan om ze een beetje knapperig te maken.
    • 6
      Smeer de onderste helft van elk broodje in met je gekozen sauzen.
    • 7
      Plaats de gegrilde kalfsvleesburger op het broodje.
    • 8
      Voeg sla, tomaat, rode ui, en augurken toe bovenop de burger.
    • 9
      Dek af met de bovenste helft van het broodje.
    • 10
      Serveer de kalfsvleesburgers onmiddellijk, terwijl ze nog warm zijn, met eventueel wat frietjes of een frisse salade aan de zijkant.

Deze burgers worden gemaakt van kalfsvlees, dat afkomstig is van jonge runderen. Kalfsvlees staat bekend om zijn delicate, milde smaak en fijne textuur, waardoor het een luxe alternatief vormt voor traditionele rundvleesburgers. Dit is een eenvoudig recept voor een klassieke kalfsvleesburger.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten