Pasta
10 min
20 min

Romige Ravioli met Courgette en Spek

Deze eenvoudige doch smaakvolle maaltijd combineert de zachtheid van ravioli met de frisse smaak van courgette en de hartige knapperigheid van spek. Met een romige saus, op smaak gebracht met ui, knoflook en Parmezaanse kaas, is dit gerecht een gegarandeerde hit bij het diner.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Ravioli
      300 gram
    • Courgette
      stuks
    • Spek
      150 gram
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Slagroom
      200 milliliter
    • Parmezaan
      50 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Peper
      geen
    • Zout
      geen

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de courgette in dunne halve maantjes en hak de ui en knoflook fijn.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een pan en bak het spek knapperig. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot transparant.
    • 3
      Voeg de courgette toe aan het mengsel en bak kort mee.
    • 4
      Kook ondertussen de ravioli volgens de instructies op de verpakking.
    • 5
      Voeg de slagroom toe aan de pan met groenten en spek, en laat zachtjes sudderen.
    • 6
      Voeg de gekookte ravioli toe aan de saus en roer voorzichtig door.
    • 7
      Breng op smaak met peper en zout, en bestrooi met Parmezaanse kaas.
2025 © Eerlijk Eten