Stoofpot
10 min
20 min
Prei en Merquez Stoofpotje

Dit prei en merquez stoofpotje brengt de kruidige smaken van de Mediterrane keuken samen. Perfect voor een doordeweekse avond, dit gerecht is eenvoudig te bereiden. Terwijl de aardappels zacht worden in de stoof, geven de merguez worstjes hun heerlijke smaak af aan de volle saus. Een opwarmende en bevredigende maaltijd voor elke dag van de week.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Prei2 stuks
- Merguez worstjes4 stuks
- Aardappels4 stuks
- Tomatenblokjes400 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Knoflook2 teentjes
- Paprikapoeder1 theelepel
- Zout1 theelepel
- Peper0.5 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de prei in ringen en de aardappels in blokjes.
- 2Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- 3Voeg de merguez worstjes toe aan de pan en bak ze tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan.
- 4Voeg de prei en knoflook toe aan de pan en bak tot de prei zacht is.
- 5Voeg de aardappelblokjes en tomatenblokjes toe aan de pan en breng aan de kook.
- 6Voeg de paprikapoeder, zout en peper toe, en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen.
- 7Voeg de gebakken merguez worstjes weer toe aan de pan en warm het geheel goed door.
- 8Serveer het stoofpotje warm, eventueel met een stukje vers brood.