Stoofpot
10 min
20 min

Prei en Merquez Stoofpotje

Dit prei en merquez stoofpotje brengt de kruidige smaken van de Mediterrane keuken samen. Perfect voor een doordeweekse avond, dit gerecht is eenvoudig te bereiden. Terwijl de aardappels zacht worden in de stoof, geven de merguez worstjes hun heerlijke smaak af aan de volle saus. Een opwarmende en bevredigende maaltijd voor elke dag van de week.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Prei
      stuks
    • Merguez worstjes
      stuks
    • Aardappels
      stuks
    • Tomatenblokjes
      400 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de prei in ringen en de aardappels in blokjes.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 3
      Voeg de merguez worstjes toe aan de pan en bak ze tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan.
    • 4
      Voeg de prei en knoflook toe aan de pan en bak tot de prei zacht is.
    • 5
      Voeg de aardappelblokjes en tomatenblokjes toe aan de pan en breng aan de kook.
    • 6
      Voeg de paprikapoeder, zout en peper toe, en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen.
    • 7
      Voeg de gebakken merguez worstjes weer toe aan de pan en warm het geheel goed door.
    • 8
      Serveer het stoofpotje warm, eventueel met een stukje vers brood.
2025 © Eerlijk Eten