Pasta
10 min
20 min

Romige Kip en Champignon Pasta

Deze eenvoudige maar smaakvolle pasta combineert de volle smaken van kippendijen en champignons in een romige saus. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je geen uren in de keuken wilt staan. Binnen 30 minuten zet je een heerlijke Italiaanse maaltijd op tafel die iedereen zal verrassen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippendijfilet
      stuks
    • Champignons
      250 gram
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      tenen
    • Peterselie
      eetlepels
    • Slagroom
      200 milliliter
    • Pasta
      300 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden kip toe en bak tot ze goudbruin zijn.
    • 3
      Voeg de gesneden ui en fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak totdat de ui glazig is.
    • 4
      Voeg de gesneden champignons toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 5
      Voeg de slagroom aan de pan toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus enkele minuten sudderen tot hij wat dikker wordt.
    • 6
      Meng de gekookte pasta door de saus en verwarm het geheel nog even kort door.
    • 7
      Garneer met gehakte peterselie en serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten