Ovenschotel
10 min
20 min

Kleurrijke Paprikaschotel met Gehakt en Kaas

Deze kleurrijke Mexicaanse schotel combineert sappige paprika's met gekruid gehakt en romige kaas, perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond en kan eenvoudig worden aangepast met uw favoriete kruiden en specerijen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rode paprika
      stuks
    • Gele paprika
      stuk
    • Gehakt
      400 gram
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Blik tomatenblokjes
      400 gram
    • Geraspte kaas
      150 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Mexicaanse kruiden
      theelepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de paprika's in reepjes en de ui in halve ringen.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
    • 4
      Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg daarna de paprika, tomatenblokjes, Mexicaanse kruiden, zout en peper toe en laat 5 minuten sudderen.
    • 5
      Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
    • 6
      Zet de schaal 10-15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
    • 7
      Serveer de schotel warm met eventueel rijst of tortilla's.
2025 © Eerlijk Eten