Ovenschotel
10 min
20 min
Kleurrijke Paprikaschotel met Gehakt en Kaas

Deze kleurrijke Mexicaanse schotel combineert sappige paprika's met gekruid gehakt en romige kaas, perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond en kan eenvoudig worden aangepast met uw favoriete kruiden en specerijen.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Rode paprika2 stuks
- Gele paprika1 stuk
- Gehakt400 gram
- Ui1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Blik tomatenblokjes400 gram
- Geraspte kaas150 gram
- Olijfolie2 eetlepels
- Mexicaanse kruiden2 theelepels
- Zout1 theelepel
- Peper1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Snijd de paprika's in reepjes en de ui in halve ringen.
- 3Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
- 4Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg daarna de paprika, tomatenblokjes, Mexicaanse kruiden, zout en peper toe en laat 5 minuten sudderen.
- 5Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
- 6Zet de schaal 10-15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
- 7Serveer de schotel warm met eventueel rijst of tortilla's.