Vleesgerecht
10 min
20 min

Snelgebakken Ribeye met Champignon Aardappels

Dit gerecht biedt een combinatie van sappige ribeye steaks met smaakvolle champignon-aardappels. Sperziebonen voegen een verse, knapperige textuur toe. Perfect voor een doordeweekse avond, en het hele gerecht staat in slechts 30 minuten op tafel. Een heerlijke maaltijd met een vleugje Hollandse keuken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Ribeye
      stuks
    • Aardappels
      500 gram
    • Champignons
      250 gram
    • Sperziebonen
      200 gram
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Knoflook
      teentjes
    • Boter
      eetlepels
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de aardappels 10 minuten in gezouten water, giet af en zet opzij.
    • 2
      Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de ribeye steaks 3-4 minuten per kant voor medium-rare.
    • 3
      Verwijder de ribeye uit de pan, voeg 1 eetlepel boter toe en bak de knoflook en champignons tot ze goudbruin zijn.
    • 4
      Voeg de aardappels toe aan de champignons en bak deze 5 minuten mee, breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Kook ondertussen de sperziebonen 5 minuten in gezouten water en giet af.
    • 6
      Serveer de ribeye met de champignon-aardappelmengsel en sperziebonen.
2025 © Eerlijk Eten