Pastagerecht
10 min
20 min

Romige Tagliatelle met Gerookte Kip

Deze Italiaanse tagliatelle combineert de rijke smaak van gerookte kip met de subtiele umami van oesterzwammen. De romige saus, verrijkt met knoflook en peterselie, zorgt voor een uitgebalanceerde maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Tagliatelle
      250 gram
    • Gerookte kip
      150 gram
    • Oesterzwammen
      200 gram
    • Knoflook
      teentjes
    • Verse peterselie
      bosje
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Slagroom
      200 milliliter
    • Parmezaanse kaas
      50 gram
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
    • 2
      Snijd de gerookte kip in dunne reepjes en de oesterzwammen in stukken.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de geperste knoflook en oesterzwammen toe en bak 5 minuten.
    • 4
      Voeg de gerookte kip toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
    • 5
      Schenk de slagroom in de pan en laat 3 minuten sudderen. Voeg dan de tagliatelle toe en roer goed door.
    • 6
      Bestrooi met versgemalen peper, zout, gehakte peterselie, en Parmezaanse kaas. Serveer direct.
2025 © Eerlijk Eten