Ovenschotel
15 min
30 min
Romige Bloemkool-Ovenschotel met Gehakt

Deze romige bloemkool-ovenschotel met gehakt is een heerlijke en eenvoudige maaltijd die binnen 45 minuten op tafel staat. Het combineert de zachte smaak van bloemkool met hartig gehakt en gesmolten kaas voor een ultiem comfort food-ervaring, ideaal voor een doordeweekse avond.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Bloemkool1 stuk
- Gehakt400 gram
- Aardappelschijfjes500 gram
- Geraspte kaas200 gram
- Boter50 gram
- Melk200 milliliter
- Ui1 stuk
- Knoflook2 teentjes
- Olijfolie1 eetlepel
- Zout
- Peper
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten en giet af.
- 2Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak tot het goudbruin is.
- 3Smelt de boter in een pannetje, voeg de melk toe en verwarm kort. Voeg bloemkoolroosjes, gehaktmix, aardappelschijfjes en het mengsel toe aan een ovenschaal.
- 4Bestrooi met geraspte kaas, breng op smaak met zout en peper en bak 30 minuten in de oven.