Ovenschotel
15 min
30 min

Romige Bloemkool-Ovenschotel met Gehakt

Deze romige bloemkool-ovenschotel met gehakt is een heerlijke en eenvoudige maaltijd die binnen 45 minuten op tafel staat. Het combineert de zachte smaak van bloemkool met hartig gehakt en gesmolten kaas voor een ultiem comfort food-ervaring, ideaal voor een doordeweekse avond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bloemkool
      stuk
    • Gehakt
      400 gram
    • Aardappelschijfjes
      500 gram
    • Geraspte kaas
      200 gram
    • Boter
      50 gram
    • Melk
      200 milliliter
    • Ui
      stuk
    • Knoflook
      teentjes
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout
    • Peper

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Kook de bloemkoolroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten en giet af.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak tot het goudbruin is.
    • 3
      Smelt de boter in een pannetje, voeg de melk toe en verwarm kort. Voeg bloemkoolroosjes, gehaktmix, aardappelschijfjes en het mengsel toe aan een ovenschaal.
    • 4
      Bestrooi met geraspte kaas, breng op smaak met zout en peper en bak 30 minuten in de oven.
2025 © Eerlijk Eten