Vlees
150 min
15 min

Bami met gestoofde sukade in zoete ketjapsaus

Er zijn van die gerechten die aanvoelen als een warme deken – zacht, kruidig, vol smaak en met liefde bereid. Deze bami met sukade is precies zo’n maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Bami met gestoofde sukade in zoete ketjapsaus

    Ingrediënten

    • Stoofvlees
      350 g
    • Ui, in halve ringen
      stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      teentjes
    • Laurierblad
      stuks
    • Ketjap Manis
      eetlepels
    • Donkere sojasaus
      eetlepel
    • Sambal Oelek (optioneel)
      theelepel
    • Bruine suiker of palmsuiker
      eetlepel
    • Water of runderbouillon
      250 ml
    • Zonnebloemolie
      eetlepel
    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Bami of eiermie
      150 g
    • Rode Paprika, in dunne reepjes
      0.5 stuks
    • Kleine wortel, in dunnen reepjes
      stuks
    • Taugé
      50 g
    • Bosui, in ringetjes
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Het stoofvlees: Bestrooi de sukade met zout en peper. Verhit olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
    • 2
      Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten mee.
    • 3
      Schenk de ketjap, sojasaus en water of bouillon erbij. Voeg laurier, suiker en eventueel sambal toe.
    • 4
      Laat het geheel met de deksel 2,5 uur op laag vuur sudderen, tot het vlees zacht is en uit elkaar valt. Voeg zo nodig tussendoor een beetje water toe als de saus te ver inkookt.
    • 5
      De bami: Kook de bami volgens de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
    • 6
      Verhit olie in een wok of ruime koekenpan. Roerbak de paprika en wortel 2–3 minuten op hoog vuur.
    • 7
      Voeg de bami toe, samen met de ketjap en sojasaus. Schep goed om tot alles warm is en de smaken verdeeld zijn.
    • 8
      Voeg als laatste de tauge toe en schep alles nog een paar keer goed om zodat de tauge lekker knapperig blijft.
    • 9
      Serveren:: Schep de bami in een diepe kom of op een groot bord.
    • 10
      Leg het gestoofde sukadevlees er royaal bovenop, en lepel er wat van de glanzende ketjapjus overheen.
    • 11
      Bestrooi met ringetjes bosui en serveer eventueel met kroepoek of een lepel atjar.
2025 © Eerlijk Eten