Personen
-
+
Bami met gestoofde sukade in zoete ketjapsaus
Ingrediënten
- Stoofvlees350 g
- Ui, in halve ringen1 stuks
- Knoflook, fijngehakt1 teentjes
- Laurierblad1 stuks
- Ketjap Manis3 eetlepels
- Donkere sojasaus1 eetlepel
- Sambal Oelek (optioneel)1 theelepel
- Bruine suiker of palmsuiker1 eetlepel
- Water of runderbouillon250 ml
- Zonnebloemolie1 eetlepel
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Bami of eiermie150 g
- Rode Paprika, in dunne reepjes0.5 stuks
- Kleine wortel, in dunnen reepjes1 stuks
- Taugé50 g
- Bosui, in ringetjes1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Het stoofvlees: Bestrooi de sukade met zout en peper. Verhit olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- 2Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten mee.
- 3Schenk de ketjap, sojasaus en water of bouillon erbij. Voeg laurier, suiker en eventueel sambal toe.
- 4Laat het geheel met de deksel 2,5 uur op laag vuur sudderen, tot het vlees zacht is en uit elkaar valt. Voeg zo nodig tussendoor een beetje water toe als de saus te ver inkookt.
- 5De bami: Kook de bami volgens de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
- 6Verhit olie in een wok of ruime koekenpan. Roerbak de paprika en wortel 2–3 minuten op hoog vuur.
- 7Voeg de bami toe, samen met de ketjap en sojasaus. Schep goed om tot alles warm is en de smaken verdeeld zijn.
- 8Voeg als laatste de tauge toe en schep alles nog een paar keer goed om zodat de tauge lekker knapperig blijft.
- 9Serveren:: Schep de bami in een diepe kom of op een groot bord.
- 10Leg het gestoofde sukadevlees er royaal bovenop, en lepel er wat van de glanzende ketjapjus overheen.
- 11Bestrooi met ringetjes bosui en serveer eventueel met kroepoek of een lepel atjar.