Rijstgerecht
10 min
20 min

Romige Rijst en Champignon Sensatie

Dit smaakvolle gerecht combineert de aardse smaak van champignons met het romige van kookroom en de subtiele zoetheid van uien. De sappige stukjes kip voegen extra diepte toe, terwijl de rijst het geheel samenbrengt tot een bevredigende maaltijd. Perfect voor een snelle, vullende doordeweekse avondmaaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rijst
      200 gram
    • Kipfilet
      300 gram
    • Champignons
      250 gram
    • Ui
      stuks
    • Kookroom
      200 milliliter
    • Olijfolie
      eetlepels
    • Zout
      theelepel
    • Peper
      0.5 theelepel
    • Knoflook
      teentjes

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 2
      Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met zout en peper.
    • 3
      Verhit olijfolie in een pan en bak de kipblokjes goudbruin.
    • 4
      Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
    • 5
      Snijd de champignons in plakjes en voeg ze toe aan de pan. Bak tot ze zacht zijn.
    • 6
      Schenk de kookroom in de pan en laat het geheel zachtjes sudderen.
    • 7
      Meng de gekookte rijst door de saus en verwarm het geheel goed door.
    • 8
      Serveer direct en geniet van deze romige rijstschotel!
2025 © Eerlijk Eten