Cheesecake
15 min
300 min

Mandarijnen cheesecake

Dit dessert met mandarijnen combineert een romige, rijke vulling met een frisse citrusnoot. Door het gebruik van mandarijnen krijgt de taart een verfrissende smaak, terwijl de romige structuur van de vulling heerlijk in balans is met de knapperige bodem.

Deel dit recept met je vrienden:
Basisrecept voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • Digestive koek (of speculaas)
      200 g
    • Boter
      100 g
    • Roomkaas
      600 g
    • Kristalsuiker
      150 g
    • Ei
      stuks
    • Vanille extract
      theelepel
    • Zure room
      200 ml
    • Sap en rasp van mandarijn
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 160°C.
    • 2
      Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels (met een keukenmachine of door ze in een plastic zak te doen en met een deegroller fijn te maken).
    • 3
      Meng de koekjeskruimels met de gesmolten boter tot een gelijkmatig mengsel.
    • 4
      Bedek de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier. Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van de vorm.
    • 5
      Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat afkoelen.
    • 6
      Klop in een grote kom de roomkaas en suiker met een mixer tot een glad mengsel.
    • 7
      Voeg één voor één de eieren toe en mix tot alles goed gemengd is.
    • 8
      Voeg het vanille-extract, de zure room, het mandarijnensap en de mandarijnrasp toe. Meng het geheel goed.
    • 9
      Spatel voorzichtig de verse mandarijnpartjes door de vulling.
    • 10
      Giet de kaasmassa op de voorgebakken bodem in de springvorm.
    • 11
      Bak de cheesecake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen stevig zijn maar het midden nog licht wiebelt. De taart zal tijdens het afkoelen verder opstijven.
    • 12
      Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kier. Dit helpt om barsten te voorkomen.
    • 13
      Laat de cheesecake volledig afkoelen op kamertemperatuur en zet hem vervolgens minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om goed op te stijven.
    • 14
      Serveer de cheesecake met extra verse mandarijnenpartjes als garnering of met een beetje slagroom.

Deze cheesecake met verse mandarijnen combineert een romige, rijke vulling met een frisse citrusnoot. Door het gebruik van verse mandarijnen krijgt de taart een verfrissende smaak, terwijl de romige structuur van de vulling heerlijk in balans is met de knapperige bodem. Perfect als dessert of voor speciale gelegenheden!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten