Cheesecake
15 min
300 min
Mandarijnen cheesecake

Dit dessert met mandarijnen combineert een romige, rijke vulling met een frisse citrusnoot. Door het gebruik van mandarijnen krijgt de taart een verfrissende smaak, terwijl de romige structuur van de vulling heerlijk in balans is met de knapperige bodem.
Basisrecept voor 8 personen
Ingrediënten
- Digestive koek (of speculaas)200 g
- Boter100 g
- Roomkaas600 g
- Kristalsuiker150 g
- Ei3 stuks
- Vanille extract1 theelepel
- Zure room200 ml
- Sap en rasp van mandarijn1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 160°C.
- 2Verkruimel de koekjes tot fijne kruimels (met een keukenmachine of door ze in een plastic zak te doen en met een deegroller fijn te maken).
- 3Meng de koekjeskruimels met de gesmolten boter tot een gelijkmatig mengsel.
- 4Bedek de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier. Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van de vorm.
- 5Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat afkoelen.
- 6Klop in een grote kom de roomkaas en suiker met een mixer tot een glad mengsel.
- 7Voeg één voor één de eieren toe en mix tot alles goed gemengd is.
- 8Voeg het vanille-extract, de zure room, het mandarijnensap en de mandarijnrasp toe. Meng het geheel goed.
- 9Spatel voorzichtig de verse mandarijnpartjes door de vulling.
- 10Giet de kaasmassa op de voorgebakken bodem in de springvorm.
- 11Bak de cheesecake 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen stevig zijn maar het midden nog licht wiebelt. De taart zal tijdens het afkoelen verder opstijven.
- 12Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kier. Dit helpt om barsten te voorkomen.
- 13Laat de cheesecake volledig afkoelen op kamertemperatuur en zet hem vervolgens minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om goed op te stijven.
- 14Serveer de cheesecake met extra verse mandarijnenpartjes als garnering of met een beetje slagroom.
Deze cheesecake met verse mandarijnen combineert een romige, rijke vulling met een frisse citrusnoot. Door het gebruik van verse mandarijnen krijgt de taart een verfrissende smaak, terwijl de romige structuur van de vulling heerlijk in balans is met de knapperige bodem. Perfect als dessert of voor speciale gelegenheden!
