Kip
30 min
30 min

Marokkaanse Tajine Djaj met kippenbouten

Tajine Djaj is een klassiek Marokkaans gerecht dat zijn naam ontleent aan de traditionele kookpot, de tajine. Deze aardewerken pot zorgt voor een unieke smaak en een gelijkmatige garing van het vlees.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippenbout
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Gemalen gember
      0.5 theelepel
    • Gemalen komijn
      0.5 theelepel
    • Gemalen koriander
      0.5 theelepel
    • Paprikapoeder
      0.5 theelepel
    • Kurkuma
      0.25 theelepel
    • Kaneel
      0.25 theelepel
    • Zout
      0.5 theelepel
    • Zwarte peper
      0.25 theelepel
    • Citroen
      0.5 stuks
    • Kippenbouillon
      100 ml
    • Olijven
      50 g
    • Koriander
      0.5 bosje
    • Verse peterselie
      0.5 bosje
    • Rozijnen
      50 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Wrijf de kippenbouten in met zout, peper, gemalen gember, komijn, koriander, paprikapoeder, kurkuma en kaneel (of gebruik 2 eetlepels Ras el Hanout). Laat dit minimaal 30 minuten marineren, of bij voorkeur een paar uur in de koelkast.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een tajine of een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de kippenbouten toe en bak ze aan alle kanten bruin, ongeveer 8-10 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
    • 3
      Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak tot de ui zacht is, ongeveer 5 minuten.
    • 4
      Leg de kippenbouten terug in de pan bij de ui en knoflook. Voeg de ingelegde citroen, kippenbouillon, olijven en rozijnen (indien gebruikt) toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, en laat het geheel ongeveer 45-60 minuten sudderen met de deksel op de pan, tot de kip gaar en mals is. Roer af en toe en voeg indien nodig extra bouillon toe.
    • 5
      Roer de fijngehakte koriander en peterselie door de tajine vlak voor het serveren. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
    • 6
      Serveer de Tajine Djaj met gestoomde couscous, rijst of vers Marokkaans brood.

Kippenbouten gestoofd in een tajine met olijven, ingelegde citroenen en Marokkaanse specerijen Tajine Djaj is een klassiek Marokkaans gerecht dat zijn naam ontleent aan de traditionele kookpot, de tajine. Deze aardewerken pot zorgt voor een unieke smaak en een gelijkmatige garing van het vlees. De combinatie van kip, olijven, ingelegde citroenen en een mix van aromatische specerijen maakt dit gerecht tot een ware smaakexplosie. Je kan ook alle losse kruiden vervangen door een Ras el Hanout kruidenmix.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten