Kip
30 min
10 min
Zo maak je de perfecte Kip Saté

Sate maak je van kippendijen, niet van kipfilet of kipblokjes want dat is veel te droog. Het liefst gril je ze mooi kort op een hout of kolenvuurtje, de smaak van rook en hout in je kip is heerlijk. Met een grilpan gaat het natuurlijk ook.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippendijfilet300 g
- Ketjap2 eetlepel
- Oestersaus1 eetlepel
- Sambal1 theelepel
- Olie1 eetlepel
- Knoflook1 teentje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Mocht je stokjes gebruiken voor de sate kippendijen, laat die dan een half uurtje in water weken, zodat ze niet verbranden op de BBQ
- 2Marineer de sate kippendijen met de ketjap, oestersaus, sambal, knoflook en olie en roer door de marinade. Laat een minuutje of 30 in de koelkast staan. Als je ze op stokjes wil doen is dit het moment! Pak een grilpan en gril op een gemiddeld vuur de kippendijen in een minuutje of 5 -7 gaar. Of grill ze op je buitenkeuken, bbq of green egg. Wij eten ze vaak zonder stokjes en gieten in de pan de satesaus erover heen. Lekker met rijst, gestoomde groente’s of zelfgemaakte patat!
Sate maak je van kippendijen, niet van kipfilet of kipblokjes want dat is veel te droog. Het liefst gril je ze mooi kort op een hout of kolenvuurtje, de smaak van rook en hout in je kip is heerlijk. Met een grilpan gaat het natuurlijk ook.
